Pərakəndə satış şəbəkələrində dondurulmuş məhsulları necə seçməliyik? seçilməsi ilə bağlı tövsiyələr verib. Mütəxəssislər deyir ki, bu cür qablaşdırmalar məhsullarda bakteriya və mikroorqanizmlərin çoxalmasına şərait yaradır.

Bundan əlavə, aşağı keyfiyyətli plastiklərdən istifadə oluna bilər ki, həm saxlama zamanı, həm də bu qidaları qızdıran zaman zəhərlənməyə səbəb olar.

Bioloji parçalana bilən materiallardan hazırlanmış qablaşdırmada dondurulmuş qida almaq daha yaxşıdır.

Çünki həmin qablaşdırmalar mikroplastik hissəciklərin izini qoymur, sızmır, yeməyin ətirini saxlayır və mikrodalğalı sobada qidaların qızdırılması üçün nəzərdə tutulub.

Nurlan