Bu salat həm balıq, həm də toyuq, qoyun, mal əti və digər növ ət yeməyini mükəmməl şəkildə tamamlayır.
Foodinfo.az bildirir ki, qışda bir çox insan mayonezin mühüm rol oynadığı ağır salatlardan sıxılır. Yazda masaya yüngül, şirəli və təzə bir şey qoymaq istəyi var.
Bahar salatında adi xiyar və pomidor restoran səviyyəli yeməyə çevrilir.
Məhsulların tərəvəz hissəsi aşağıdakılardan ibarətdir:
xiyar - 100 q;
pomidor - 150 q;
turp - 50 q;
yaşıl soğan - bir dəstə;
cilantro, şüyüd, cəfəri - hər biri 3 q.
Sous hazırlamaq üçün sizə lazım olacaq:
bal - 20 q;
xardal - 10 q;
soya sousu - 15 ml;
zeytun yağı - 50 ml;
limon suyu - 20 ml.
Salat necə hazırlanır?
1. Tərəvəz yuyulur, istənilən rahat şəkildə kəsilir.
2. Sous üçün komponentlər qarışdırılır.
3. Tərəvəzləri doldurun, qarışdırın və axşam yeməyinə xidmət edin.
Nərmin