Tənbəl pizzanın hazırlanmasının unikallığı ondan ibarətdir ki, bunun üçün yuvarlanmağa ehtiyac olmayan bir baza tələb olunur.


Foodinfo.az xəbər verir ki, bu vəziyyətdə, doldurma üçün hər hansı bir inqrediyent uyğun olacaq. Xəmir maye hazırlanır və məhsullar xam iş parçasına qoyulur.
Pizzanın özü qapalı qapaq altında aşağı odda tavada qızardılır.


Xəmir tərkibi:

un - 9 xörək qaşığı. 
yumurta - 2 ədəd;
mayonez - 4 osh qaşığı. 
xama - 4 osh qaşığı. 
duz - 0,5 tsp;
bitki yağı - 1 tsp
Doldurma məhsulları:
ketçup - 2 osh qaşığı. 
kolbasa (hər hansı) - 100 q;
pomidor (təzə) - 1 ədəd;
duzlu xiyar - 1 ədəd;
pendir (sərt dərəcəli) - 100 q.
Pizza necə hazırlanır
1. Bişirmə yumurtaları çəngəl ilə döyməklə başlayır. Sonra mayonez, xama, duz və süzülmüş unla birləşdirilir. Tərkiblər hərtərəfli qarışdırılır.

2. Kolbasa, pomidor və xiyar doğrayın, pendiri qaba sürtgəcdən keçirin.

3. Odun üstünə boş tava qoyun. Yağ əlavə edin və qızdırın. Sonra xəmiri tökün və yanğını azaldın.

4. Xəmiri ketçupla tökün və içliyi düzün, sonra pendirlə səpin və qapaq ilə örtün.

5. Pizza 10-15 dəqiqə bişirilir. orta odda. Pendir yaxşı əriyəndə yemək hazırdır.