
Dietoloq Yelena Solomatina bildirib ki, Ramazan ayında orqanizmdə su balansını qorumaq, həmçinin daha çox meyvə və tərəvəz yemək vacibdir.
Foodinfo.az News.ru-ya istinadən xəbər verir ki, bu dövrdə həkim səhərlər makaron və tam taxıl sıyığı, axşam isə hinduşka və balıq yeməyi məsləhət görüb. Səhər yeməyinə tam taxıl, çörək və ya spagetti şəklində olan karbohidratları köçürmək daha yaxşıdır. Səhər saatlarında orqanizmin kompleks karbohidratlara, zülallara və sağlam yağlara ehtiyacı var. Dietoloq vurğuladı ki, axşam yeməyi üçün mal və ya quzu ətini seçmək olmaz. Bu ət növlərinin tərkibində uzun müddət parçalanması tələb olunan mürəkkəb zülallar var, həkim izah etdi. Solomatina görə, quş əti, kəsmik və ya yumurtaya üstünlük vermək daha yaxşıdır.