Kərə yağı sendviçlər üçün əsasdır və tez-tez yemək qızardılmış yeməklərdə istifadə olunur.

Foodinfo.az xəbər verir ki, mütəxəssislər bu məhsulu həddindən artıq istehlak etdikdə nələrin baş verə biləcəyini izah ediblər.

Artan xolesterol səviyyələri. Bu da öz növbəsində ürək-damar xəstəliklərinin və aterosklerozun (damarlarda yağ yığılması) inkişafı riskini artırır.

Yüksək qan təzyiqi. Kərə yağı, damarları daraldan, qan axını çətinləşdirən və təzyiqi artıra bilən doymuş yağ ehtiva edir.

Kökəlmək. Kərə yağının yüksək kalorili tərkibi asanlıqla artıq kalorilərə səbəb ola bilər.

İltihab. Kərə yağında doymuş yağ və araxidon turşusu var ki, bu da iltihabla əlaqəli ola bilər. Bu reaksiyalar xroniki xəstəliklərin riskini artıra bilər.

Fərid