Zeytun tərkibindəki sağlam yağlar, vitaminlər və antioksidantlarla ürək-damar, həzm sistemi və immunitet üçün xüsusilə faydalıdır.
Foodinfo.az xəbər verir ki, yaşıl zeytun tək doymamış yağ turşuları ilə zəngindir və bu, xolesterini tarazlayaraq damar elastikliyini artırır, ürək xəstəlikləri riskini azaldır.
Eyni zamanda zeytun antioksidantlarla – xüsusilə E vitamini və polifenollarla zəngindir ki, bu da maddələr hüceyrələri sərbəst radikallardan qoruyur və yaşlanma prosesini ləngidir.
Həmçinin zeytun mədə turşusunu tarazlayır, həzmi yaxşılaşdırır və bağırsaqların işləməsinə kömək edir. Antioksidantlar sayəsində immuniteti gücləndirir, sümüklərin mineral sıxlığını dəstəkləyir və dərinin elastikliyini artırır.
Araşdırmalar göstərir ki, zeytun qan şəkərinin tarazlanmasına və iltihabın azalmasına da dəstək olur. Ekspertlər xəbərdarlıq edirlər ki, hipertoniya problemi olan şəxslər duzlu zeytun növlərini ehtiyatla istehlak etməlidirlər.
Bir sözlə, yaşıl zeytun həm dadlı, həm də sağlamlıq üçün faydalı qida məhsuludur və gündəlik qidalanmada mütləq yer almalıdır.






