Qidalar arasında tarazlığı qorumaq lazımdır Müxtəlif qidaları qəbul etdiyimiz zaman həzm sistemimiz fərqli reaksiyalar verir. Bəzilərimiz 4-5 saat qarnımızda bir ağırlıq hiss edərkən, başqa birimiz yemək yedikdən yarım saat sonra belə, yenidən acmış kimi hiss edirik. Əgər tez həzm olunan qidalara yemək vaxtlarında daha çox yer verərsinizsə, bu, çox tez acmanıza səbəb ola biləcək. Qidaların mədəmizdə nə qədər müddət qaldığını təqdim edirik: Su: Birbaşa bağırsaqlara keçir. Dana əti: 3 saat Quzu əti: 4 saat Bədənimizin tez bir zamanda enerji toplamasına səbəb olan bu qidalar uzun müddətdə vücudu düşünüləndən də gücsüz edə, toxluq hissi yaratmadığı üçün tez-tez yemək yeməyə vadar edə bilər. Toyuq: 1,5-2 saat Gec həzm olunan yeməklər isə qan şəkərinizin yavaş-yavaş yüksəlməsinə səbəb olur və bir anda bədənə enerji verməz. Balıq: 45 dəqiqə - 1 saat Bu səbəblə bu iki növ qida arasında tarazlığı qorumaq lazımdır. Bişmiş tərəvəzlər: 40 dəqiqə Ancaq diqqət etmək lazımdır ki, bir çox qida məsləhətçilərinə görə gec həzm olunan qidaların qəbul olunmasından dərhal sonra tez həzm olunan qidaları qəbul edib mədəni yükləmək düzgün deyil. Təzə tərəvəzlər:30-40 dəqiqə Yağ əlavə edilmiş salatlar: 1 saat Düyü, bulqur: 2 saat Meyvə ya da tərəvəz suları: 15-20 dəqiqə Nişastalı tərəvəzlər: 1,5-2 saat Mənbə: AzNews.az