Ənginarın tərkibindəki luteolin adlı antioksidant maddə xolesterini aşağı salmaqda təsirlidir. Ənginar yarpaqlarının qanda xolesterinin səviyyəsini aşağı saldığını sübut edən çoxlu elmi araşdırmalar var.

Ənginarın ən məşhur faydası qaraciyəri qorumasıdır. EBel\ ki, bitkinin yarpaqları qaraciyəri bərpa edir, öd istehsalını artırır, qaraciyərdən zərərli zəhərli maddələrin çıxarılmasına kömək edir.

Həmçinin xərçəngə qarşı mübarizədə effektiv təsirləri var.

Tərkibindəki yüksək lif sayəsində  qanda şəkərin sürətlə artmasının qarşısını alır və bədənin lif ehtiyacını ödəyir.

Leyla

Bizi sosial şəbəkələrdə izləyin:

https://www.instagram.com/foodinfoaz/

https://www.facebook.com/foodinfo.az/

https://www.tiktok.com/@foodinfo.az