Səhər yeməyi tez-tez sadə və vaxt aparmayan olmalıdır. Foodinfo.az bildirir ki, ABŞ-lı qastroenteroloq Uil Bulsəviç hər gün eyni səhər yeməyini yeyir və bu, həm sağlam, həm də sürətli enerji təmin edən içkidir.

Mütəxəssis sosial şəbəkələrdə qeyd edib ki, onun ailəsində səhərlər adətən smuzi ilə başlayır. Sumuzi hazırlamaq üçün yalnız dörd əsas inqredient lazımdır: təzə və ya dondurulmuş gilas və ya qarağat, banan, soya südü və brokoli (ən yaxşısı cücərtiləri).

Bütün inqredientlər qarışdırıcıda bir neçə dəqiqəyə hazırlanır və nəticədə yüngül, lakin qidalandırıcı içki əldə olunur. Həkimin sözlərinə görə, bu smuzi həm həzm sistemini yaxşılaşdırır, həm də bir neçə saat toxluq hissi yaradır.

Gilas və ya qarağat antioksidantlarla zəngindir və hüceyrələri qocalmadan qoruyur. Banan sürətli karbohidrat və ürək üçün kalium təmin edir.

Soya südü bitki mənşəli zülalla zənginləşdirilmişdir, brokoli isə sulforafan ehtiva edir — bu maddə immuniteti gücləndirir və bədənin iltihabını azaldır.

Ekspertlər tövsiyə edirlər ki, smuzini daha faydalı etmək üçün vaxtaşırı əlavə inqredientlərdən istifadə etmək olar. Məsələn, üyüdülmüş kətan toxumu və ya bir ovuc qoz əlavə etmək olar.

Həmçinin gilas digər tünd rəngli giləmeyvələrlə, məsələn, qarağat və ya moruqlarla əvəz edilə bilər, soya südü isə sevdiyiniz digər bitki mənşəli süd ilə dəyişdirilə bilər.

Belə səhər yeməyi həm vaxtınıza qənaət edir, həm də bütün gün üçün sağlam enerji verir.