Terapevt və dietoloq Yelena İqnatikova orqanizmdə dəmir çatışmazlığının qarşısını almaq üçün pəhrizə qırmızı ətin əlavə edilməsini tövsiyə edib.

Foodinfo.az xəbər verir ki, ekspert Sputnik Radiosuna müsahibəsində bildirib ki, dəmir ən yaxşı şəkildə heyvan mənşəli məhsullardan, xüsusən də qırmızı ətdən və sakatatlardan – dil, qaraciyər, ürəkdən sorulur. Dəmir çatışmazlığının qarşısının alınması üçün əla seçim mal ətidir, onun tərkibində hemoglobinin sintezi üçün lazım olan kifayət qədər böyük miqdarda heyvan zülalı var.

İqnatikova həmçinin qışda pəhrizə duzlu kələm, sitrus meyvələri və alma əlavə etməyi məsləhət görüb, çünki C vitamini dəmirin sorulmasına kömək edir.

Çay, qəhvə, şokolad kimi qidalar tərkibində tanninlərin olması səbəbindən dəmirin udulmasını pozur, ona görə də onların istehlakını məhdudlaşdırmaq daha yaxşıdır.

Nurlan