
Xroniki qəbizlik zamanı bəzi məhsullar xüsusilə faydalıdır. Foodinfo.az xəbər verir ki, diyetoloq professor Eyirini Dimidi və həmkarı Kevin Uilan bu barədə məlumat veriblər.
1. Kivi – gündə iki ədəd kivi yemək məsləhət görülür. Bu meyvədə aktinidin fermenti var, bağırsağın hərəkətliliyini yaxşılaşdırır və hətta ağır qidaların həzminə kömək edir.
2. Çovdar çörəyi – tədqiqatlar göstərir ki, bu çörək bioaktiv maddələr və fermentləşən liflərlə zəngindir. Onlar nəcisi yumşaldır və bağırsağın boşalmasını asanlaşdırır.
3. Mineral su – yüksək magnezium tərkibli mineral su qəbizliyi yüngülləşdirir.
Professor Dimidi əlavə edib ki, əvvəlki tövsiyələr – liflə zəngin qidalar və senna yarpağı əsasında hazırlanmış laksatiflər – artıq elmi əsaslara malik deyil və onların effektivliyi sübut olunmayıb.
Beləliklə, kivi, çovdar çörəyi və yüksək magneziumlu mineral su qəbizliyi aradan qaldırmaq və bağırsaq hərəkətini yaxşılaşdırmaq üçün təsdiqlənmiş, əlçatan və faydalı məhsullardır.