Kişmiş sağlam qəlyanaltı kimi tanınır və istehlak edildikdə insan sağlamlığına bir çox fayda verir. 

Foodinfo.az gündə bir ovuc kişmiş yeməyin sağlamlığa müsbət təsirlərini təqdim edir:

1. Həzm sistemi sağlamlığını dəstəkləyir: Kişmiş liflə zəngindir və həzm sistemi üçün çox faydalıdır. Tərkibindəki lif həzm prosesini tənzimləyir və qəbizlik problemlərinin qarşısını alır. 

2. Antioksidant mənbəyidir: Bu meyvə antioksidant baxımından zəngin bir qidadır. Antioksidantlar bədəndəki sərbəst radikallarla mübarizə aparır, hüceyrə zədələnməsinin qarşısını alır və ümumi sağlamlığı dəstəkləyir.

3. Sümük sağlamlığını dəstəkləyir: Kişmiş kalsium, kalium və maqnezium kimi minerallarla zəngindir. Bu minerallar sümük sağlamlığı üçün vacibdir və kişmiş istehlakı sümükləri gücləndirməyə də kömək edir.

4. Enerji səviyyəsini artırır: Kişmiş təbii enerji mənbəyidir. Tərkibindəki təbii şəkər və karbohidratlar sayəsində enerji səviyyələrini artırır və gündəlik fəaliyyətlər üçün lazım olan enerjini təmin edir.

5. Dəmir çatışmazlığının qarşısını alır: Kişmiş dəmir mineralları ilə zəngindir. Dəmir çatışmazlığı anemiyası riskini azalda və bədəndəki dəmir səviyyəsini tarazlaşdıra bilir.