Badımcan qızartma prosesində yağ gözümüzün qabağında tərəvəz tərəfindən əmilir. Baş verənlər bir qədər suyu özünə çəkən süngəri xatırladır.

Nəticədə, hazır yemək çox yağlı olur. Bu nəticənin qarşısını almaq asandır. Badımcanı fərqli şəkildə qızartmaq kifayətdir.

Bunun üçün tavaya ehtiyacınız yoxdur. Sobadan istifadə etmək daha yaxşıdır. Bu zaman badımcan yaxşı bişirəcək, şirəliliyini saxlayacaq, amma yağ onlardan damcılamayacaq.

Yapışmayan tava soba və ya açıq alovla eyni nəticə verməyəcək. Badımcan və tava arasında təmas olmadığı üçün tərəvəz yaxşı qızartmayacaq.

Beləliklə, badımcan manqalda və ya sobada bişirilə bilər. Beləliklə, onlar "yağlı süngərlərə" çevrilməyəcəklər və hətta pəhriz saxlayanlar belə bir yeməyi yeyə bilərlər. Aşağı kalorili badımcan ət, toyuq və ya balıq üçün əla əlavədir.

Nərmin