Bəziləri soyuducuya müxtəlif məhsullar qoyur, mümkün qədər uzun müddət qalacağına inanır. Amma reallıqda bu belə deyil.
Foodinfo.az bildirir ki, alarkən həmişə məhsulun son istifadə tarixinə, görünüşünə diqqət yetirməlisiniz.
Məsələn, bir çox insanlar aylıq pendir və tərəvəz alır, sonra isə bunun təhlükəli olduğunu unudub uzun müddət soyuducuda saxlayırlar.
Çörək, tərəvəz və ya pendirdə kif əlamətləri varsa, belə bir məhsul dərhal atılmalıdır.
Düşünmək lazım deyil ki, yoluxmuş hissəni kəssəniz, problem aradan qalxacaq. Adətən məhsul artıq mantardan tamamilə təsirlənir.
Məhsulun üzərində əmələ gələn göbələk zəhərlidir. Məsələn, xarab çörək bilavasitə onkologiyaya səbəb olmursa, o, mütləq immuniteti azaldır, orqanizmi zəhərləyir və nəticədə bu, bədxassəli əmələ gəlməsinə səbəb ola bilər.

Fərid