Balıq uşaq qidasında vacib qida məhsullarından biridir. Foodinfo.az xəbər verir ki, ailə həkimi Natalya Gorn uşaqların həftədə iki-üç dəfə balıq yeməsinin faydalı olduğunu bildirib. Onun sözlərinə görə, məktəbli üçün optimal porsiya 200 qram dəniz və ya göl balığıdır, məsələn, nərə, beluga və ya sudak.

Gorn əlavə edib ki, balıq ətini üyüdərək kotlet və ya frikadel şəklində hazırlayıb, uşaqlara sevdikləri digər qidalarla birlikdə təqdim etmək olar. Balığı makaron, tərəvəz sousları və ya pendir qatı ilə birləşdirmək uşaqlar üçün həm dadlı, həm də faydalı qida variantıdır.

Mütəxəssis vurğulayıb ki, ürək və damar sağlamlığı üçün xüsusilə somon, skumbriya, sardina və oxşar balıqların istehlakı tövsiyə olunur, çünki onlar poliqeyri doymamış yağ turşuları ilə zəngindir. Bu yağlar beyin, ürək və ümumi sağlamlıq üçün əvəzsizdir.

Həkim qeyd edib ki, balığın miqdarı və tezliyi düzgün tənzimlənərsə, uşağın böyüməsi və immun sistemi güclənir. Balıq həm protein, həm də omeqa-3 yağ turşuları ilə zəngin olduğu üçün uşaqların fiziki və zehni inkişafına müsbət təsir göstərir.

Gorn son olaraq əlavə edib ki, valideynlər uşaqlara balığı müxtəlif formalarla təqdim edərək onların sevimli qidasına çevirməli, balanslı və sağlam qidalanmanı təşviq etməlidirlər. Bu, uşaqların ürək-damar sistemini qorumaq və sağlam böyüməsini təmin etmək üçün vacibdir.