Piroqov Universitetinin Terapevtik stomatologiya kafedrasının dosenti, stomatoloq, cərrah və parodontoloq Denis Moiseyev bildirib ki, buz kimi soyuq içkilərin müntəzəm istifadəsi dişlə plomb arasında mikro boşluqların yaranmasına səbəb ola bilər. Foodinfo.az xəbər verir ki, Gazeta.Ru ilə söhbətində ekspert qeyd edib ki, emaye və doldurucu materialın istilik genişlənməsi əmsalları fərqlidir.

"Kəskin soyutma interfeysdə gərginlik yaradır ki, bu da plomb boyunca minada mikro çatların (marjinal keçiricilik) və ya hətta çiplərin əmələ gəlməsinə səbəb ola bilər, xüsusən də diş sisteminin funksional həddindən artıq yüklənməsi halında" deyə həkim bildirib.

Mütəxəssisin sözlərinə görə, bir çox soyuq içkilər də aşağı pH-a malikdir və turşuluq vasitəsilə minaya dolayı təsir edərək onu daha məsaməli və həssas edir.

"Aşağı temperatur və aşağı pH-ın birləşməsi xüsusilə təhlükəli ola bilər", - diş həkimi əlavə edib.