Zeytun yağı sağlam qidalanmanın əsas komponentlərindən biridir. Foodinfo.az bildirir ki, bu yağ monounsatur dəyişməz yağ turşuları ilə zəngin olduğundan ürək-damar sisteminə faydalıdır.

Misirli qida təhlükəsizliyi üzrə ekspert Dr. Nour El-Masry Al-Ahram Online-a verdiyi şərhdə bildirib ki, zeytun yağının oleik turşusu LDL xolesterinin azalmasına yardım edir və vaskulyar sağlamlığı gücləndirir. O əlavə edib ki, bu yağ antiinflamatuar təsirə malikdir və damarların elastikliyini təmin edir.

Nour El-Masry Al-Ahram qeyd edir ki, zeytun yağı həm salatlarda, həm də isti yeməklərdə istifadə oluna bilər və istilikdə zərər verməmək üçün əlavə yeməkdən əvvəl tövsiyə olunur. O vurğulayıb ki, “gündə bir–iki xörək qaşığı zeytun yağı qəbul etmək ürək sağlamlığı üçün kifayətdir” deyə o, bu mediaya açıqlamasında bildirib.