Mikrobioloq Dmitri Alekseev gəncliyi mümkün qədər necə uzatmaq barədə danışıb.

Teleaparıcı Yuliya Menşovaya müsahibə verən alim qidanın orqanizmimizin qocalmasına təsirini izah edib. Gəncliyi uzatmaqda əsas şey sağlamlığı qorumaqdır. Bu, yalnız düzgün işləyən bağırsaqla mümkündür. Beləliklə, yemək əsl dərman ola bilər.

Tədqiqatçı yalnız sağlamlığa zərərli olan spesifik məhsulların adını çəkib. Bu, ilk növbədə, şəkərdir. Gündəlik pəhrizimizə əlavə edilən bu məhsulun miqdarı qrafiklərdən kənardır və bu, patogenlərin yayılması üçün ən əlverişli mühitdir. Nəticədə immunitetin azalması və bədəndə iltihablı proseslərlə qarşılaşırıq.

Alimin fikrincə, gənclər üçün növbəti təhlükə çörək idi. Bu sevimli məhsulu bu siyahıya yalnız çox miqdarda şəkər əlavə etdiyi üçün daxil edib.