Şəkərli içkilərin həddindən artıq qəbulu yediyiniz qidadan dəmir və kalsiumun udulmasını poza bilər. 

Bundan əlavə, həddindən artıq miqdarda şəkər ehtiva edən qəhvə sağlamlıq üçün təhlükəli ola bilər. Xüsusilə yeməklər arasında düzgün fasilələr saxlanmaq lazımdır. 

Çünki bu olmadıqda vitamin və mineral çatışmamazlıqlar baş verə bilər. Yeməklərinizə mövsümi tərəvəzlər əlavə etmək şərtdir. “Fast food”ların həddindən artıq istehlakı şəkərli diabetin inkişafına, maddələr mübadiləsinin pozulmasına və artıq çəkiyə səbəb ola bilər. 

Şirniyyatların həddindən artıq istifadəsi zehni korlayacaq. Şirniyyat əvəzinə quru meyvələrdən istifadə etmək daha faydalıdır.

Nurlan