Pomidor insan üçün çox sağlam tərəvəzdir. Tərkibindəki vitaminlər, minerallar və antioksidanlar sayəsində bir çox fayda təmin edir.

Foodinfo.az xəbər verir ki, pomidorda yüksək miqdarda C vitamini var. Bu vitamin immunitet sistemini gücləndirir və xəstəliklərdən qoruyur. 

Bundan əlavə, pomidor likopen adlı antioksidantla xərçəng riskini azaldır. Likopen də ürək sağlamlığını dəstəkləyir və xolesterol səviyyəsini aşağı salmağa kömək edir. 

Pomidorun tərkibində olan kalium da mühüm mineraldır. Kalium qan təzyiqini tənzimləməyə kömək edərək ürək-damar sağlamlığını qoruyur. 

Pomidor liflə zəngin bir tərəvəzdir. Lif həzm sistemini tənzimləyir və qəbizlik kimi problemlərin qarşısını alır. 

Tərkibindəki A vitamini göz sağlamlığı üçün vacibdir. Vitamin A görmə qabiliyyətini qoruyur və göz xəstəlikləri riskini azaldır.

Bu qədər faydalı olmasına baxmayaraq, pomidor ən tez xarab olan tərəvəzlərdəndir.

Bəs pomidorları necə uzun müddət təzə saxlaya bilərik? 

Pomidorların xarab olmasının qarşısını almaq üçün etməli olduğunuz ilk şey onları soyuducuda saxlamağı dayandırmaqdır. Pomidorları soyuducuda saxlamaq onların tez xarab olmasına səbəb olar.

Onların təzə qalmasını təmin etmək üçün əvvəlcə onları günəş işığı alan yerdə saxlamaq lazımdır. Günəş işığı pomidorun tərkibindəki likopenin miqdarını artırır, bu da onların daha uzun müddət təzə qalmasına kömək edir. 

Bundan əlavə, pomidorları sərin və quru yerdə saxlamalısınız ki, bir-biri ilə təmasda olmasın. 

Həmçinin pomidorlarınızı gövdələrini kəsmədən saxlamalısınız. Pomidorların gövdə hissələri içəridəki nəmin çıxmasının qarşısını alır, bu da pomidorları daha uzun müddət təzə saxlayır.