Hinduşka, toyuqda hazırlanan kababların kalorisi daha azdır, balıq və dəniz məhsulları ətə yaxşı və sağlam alternativ ola bilər. Foodinfo.az xəbər verir ki, bu barədə RİA Novosti-yə həkim Andrey Tyazhelnikov bildirib.

"Kabab, prinsipcə, pəhriz yeməyi deyil, ancaq daha az yağlı ət və ya daha çox pəhriz ətini seçsəniz, onun kalorisini azalda bilərsiniz. Bu, hinduşka, toyuq, dovşan ola bilər. Yaxşı alternativ balıq və dəniz məhsullarıdır Bundan əlavə, onların tərkibində faydalı omeqa-3 yağ turşuları, fosfor, mis, yod və bizə lazım olan digər mikroelementlər var və həzm etmək də çox asandır”, - deyə mütəxəssis bildirib.

Onun sözlərinə görə, əgər insanın sağlamlığı üçün xüsusi əks göstəriş yoxdursa, onda “daha ​​yağlı və şirəli” kababı hərdən yemək olar.

"Əti daha yumşaq edən və bişirilməsini sürətləndirən marinad üçün az yağlı maddələr də seçmək lazımdır. Məsələn, limon, sirkə, mineral su, az yağlı kefir və ya qatıq, soğan, istiot. Əti mayonezdə və ya mürəkkəb hazır marinadlarda yumşaldın, yadda saxlamaq lazımdır ki, bu, hazır yeməyi daha yağlı edəcək”, - deyə həkim qeyd edib.

Nurlan