Çox vaxt kivi qabığını soyub atırıq, ancaq Foodinfo.az xəbər verir ki, elmi tədqiqatlar göstərir ki, bu “tüklü qabıq” meyvənin əsas faydasını ehtiva edir.

Mütəxəssislərin sözlərinə görə, kivi qabığında meyvə içindən 50% daha çox lif var. Lif bağırsaq üçün təbii “fırça” rolunu oynayır və maddələr mübadiləsini normallaşdırır.

Bundan başqa, qabıq portağaldan daha çox C vitamini və bol miqdarda E vitamini ehtiva edir. Hər iki vitamin güclü antioksidantdır, hüceyrələri qoruyur və bəzi xərçəng növlərinin riskini azaldır. Qabıqda həmçinin meyvənin içindən 32% daha çox fol turşusu var ki, bu da damar sağlamlığı və gənclik üçün vacibdir.

Qabığın tüklərindən narahat olmayın: kivi yaxşıca yuyun, sonra dəsmal və ya fırça ilə ovuşdurun. Bu üsulla pestisidlərdən və artıq tüklərdən azad olursunuz.

Praktik tövsiyə: kivi qabığı ilə birlikdə smuziyə əlavə edin. Təkcə dad və tekstura fərqini hiss etməyəcəksiniz, amma vitamin və liflərlə zəngin “super qida” əldə etmiş olacaqsınız.