Payız aylarında orqanizm xüsusilə enerji və vitaminlərə ehtiyac duyur. Foodinfo.az xəbər verir ki, qastroenteroloq Sergey Vyalov öz Telegram kanalında sentyabr ayının ən faydalı 5 məhsulunu təqdim edib: incir, balqabaq, armud, alça və brokoli.

Mütəxəssisin sözlərinə görə, incir kalium, kalsium və maqniyumla zəngindir və ürək, eləcə də həzm sistemi üçün faydalıdır.

Alça antioksidantlar və C vitamini ilə damarları gücləndirir və immuniteti artırır. Balqabaq isə beta-karotin baxımından liderdir, görmə qabiliyyətini yaxşılaşdırır və triptofan sayəsində əhval-ruhiyyəni yüksəldir.

Armud inulin prebiotikləri sayəsində bağırsaq fəaliyyətini normallaşdırır. Brokoli isə qaraciyərin işini yaxşılaşdırır və xroniki xəstəliklərin riskini azaldır.

Qastroenteroloq vurğulayıb ki, “sentyabrın tabağı” mümkün qədər rəngarəng olmalıdır. Daha çox rəng — daha geniş vitamin və antioksidant spektri deməkdir.

Beləliklə, payızın məhsullarını düzgün seçmək orqanizmin sağlamlığını qorumaq üçün vacibdir.