Enerjinin qəfil azalması pəhrizinizlə bağlı ola bilər. Diyetoloq Ashley Tosh yorğunluğa səbəb olan qidaları sadalayıb.

Söhbət qəlyanaltılardan, xüsusilə şirniyyatlardan gedir. Belə ki, çips, südlü şokolad, taxıl, tost, peçenye, şirin yoqurt və müxtəlif xəmir məmulatları enerji səviyyəsinə mənfi təsir göstərir.

Şəkər, zərif karbohidratlar və qeyri-sağlam yağlarla zəngin qəlyanaltılar seçdiyimiz zaman bu, qan şəkəri səviyyələrimizin artmasına və düşməsinə səbəb ola bilər ki, bu da özümüzü yorğun, əsəbi və diqqəti cəmləyə bilmir.

Mütəxəssisin fikrincə, qida rasionunuzdakı sadə dəyişikliklər gün ərzində ayıq qalmağınıza kömək edəcək. Məsələn, çipsləri qoz-fındıqla, şirin yoqurtu isə onun qatıq və giləmeyvə birləşmələri ilə əvəz etmək olar.