Qastroenteroloq Darya Utyumova avokadodan istifadənin faydalılığını onun qidalı xüsusiyyətləri və sağlamlığa təsiri ilə izah edib.

Foodinfo.az xəbər verir ki, ekspert Gazetoy.Ru-ya müsahibəsində bildirib ki, bu məhsulun tərkibində çoxlu miqdarda vitaminlər – B, E, A, C, K qrupları, fol turşusu, minerallar – kalsium, fosfor, kalium, dəmir, natrium, mis, yod, maqnezium və s. Yüksək kalorili məzmununa - 100 q-a təxminən 200 kkal - avokado asanlıqla həzm olunan mono doymamış yağlar sayəsində arıqlamağa kömək edir.

Mütəxəssisin qeyd etdiyi kimi, bu meyvə həm də xolesterinin səviyyəsini aşağı salır və ürək-damar sistemi xəstəlikləri olan insanlar üçün faydalıdır.

Avokadonun tərkibində olan B1 vitamini mərkəzi və periferik sinir sistemlərinin fəaliyyətini normallaşdırır.

"Bu vitamin idrak funksiyası üçün də vacibdir: yaddaşa, konsentrasiyaya, zehni işlə məşğul olmaq qabiliyyətinə təsir göstərir, yorğunluğu və əsəbiliyi azaldır", - qastroenteroloq əlavə edib.