Tərəvəz mütləq gündəlik pəhrizinizin bir hissəsi olmalıdır. Tərəvəzlər vitamin və mineralların yüksək tərkibinə görə pəhrizdə vacibdir. 

Onlardan bəzilərini çiy şəkildə istehlak etməyi məsləhət görürlər.

Bolqar bibəri

Antioksidantlarla və C vitamini ilə zəngin olan bolqar bibəri tez-tez qızardılır və ya bişirilir, lakin bu şəkildə bişirildikdə bir çox qida faydalarını itirir. Çiy yemək üçün ən yaxşı tərəvəzlərdən biridir, çünki iltihabı azaltmağa kömək edir və romatoid artrit, osteoartrit və diabet inkişaf riskini azalda bilər. Bir bibərdə gündəlik C vitamininin demək olar ki, 150%-i var.

Çuğundur

Çiy çuğundurun tərkibində iltihabı azaltmağa, qan təzyiqini aşağı salmağa və ürək xəstəliklərinin qarşısını almağa kömək edən müxtəlif antioksidantlar var. Bu tərəvəz həm də B vitaminləri, dəmir və liflə zəngindir. 

Gül kələmi

Gül kələmi beyin sağlamlığını dəstəkləyən lif, C və K vitaminləri, sulforafan və xolinlə zəngin olan aşağı kalorili qidadır. Çiy gül kələmi yaxşıca yuyulduqdan sonra tərəvəz salatına əlavə edilə bilər.

Soğan

Soğan tez-tez çiy olaraq istehlak edilir, salatlara, souslara və sendviçlərə əlavə olunur. Çiy soğanın tərkibində daha çox orqanosulfur birləşmələri var və bu birləşmələr xərçəng əleyhinə xüsusiyyətlərə malikdir. O, həmçinin B vitaminləri və kalium mənbəyidir.

Kök

Yerkökü tez-tez isti yeməklərə və şorbalara əlavə edilir, lakin çiy yerkökü A, K vitaminləri və liflə zəngin sağlam qəlyanaltı üçün əla seçimdir. Yerkökü qan şəkərinin səviyyəsini idarə etməyə və həzmi yaxşılaşdırmağa kömək edir. Tərkibində bədəndəki natrium səviyyələrini tarazlaşdırmağa kömək edən və qan təzyiqini tənzimləyən kalium da var.