Səhər yeməyi günün ən vacib qidasıdır və düzgün yeyildikdə həm enerji səviyyəsini artırır, həm də orqanizmin metabolizmini yaxşılaşdırır. Foodinfo.az bildirir ki, dietoloq Viktoriya Qovoruşko açıqlayıb ki, işə başlamazdan əvvəl sağlam səhər yeməyi qəbul etmək insulinin düzgün işləməsinə kömək edir və gün ərzində enerjinin balansını təmin edir.

Ekspert izah edib ki, düzgün səhər yeməyi insanı enerji ilə təmin edir və fiziki, həm də zehni fəaliyyət üçün hazırlayır. Səhər yeməyinin ideal tərkibi üç əsas komponentdən ibarət olmalıdır: heyvani mənşəli zülal (yumurta, omlet, az yağlı ət), mürəkkəb karbohidratlar (çörək, yulaf və ya digər taxıl məhsulları) və lifli qidalar (tərəvəz və ya meyvə).

Viktoriya Qovoruşko xəbərdarlıq edib ki, şəkərli səhər yeməkləri, məsələn, kruassan, peçenye və ya şirin içkilərlə birlikdə yeyilən qidalar, qanda qlükoza səviyyəsini ani şəkildə yüksəldir, nəticədə iş qabiliyyətini azaldır və enerjini sərf edir.

Dietoloq Olqa Redina isə əlavə edib ki, “gxi” yağı adi kərə yağından fərqlənir. Xüsusi təmizləmə prosesi sayəsində məhsuldan laktoza və kazein çıxarılır. Bu, onu laktoza dözümsüzlüyü olan insanlar üçün əlçatan edir. Bundan əlavə, gxi yağı daha uzun müddət saxlanıla bilir və dad keyfiyyəti baxımından da üstünlük təşkil edir.

Redina bildirib ki, gxi yağı orqanizm üçün faydalı yağların mənbəyidir və səhər yeməyinə əlavə edildikdə enerji səviyyəsini və sağlamlığı dəstəkləyir.

Beləliklə, sağlam səhər yeməyi yalnız iş qabiliyyətini artırmır, həm də uzun müddətli enerji və ümumi sağlamlıq üçün vacibdir.