Sağlam qidalanma üzrə mütəxəssis Aleksandra Qudimova bildirib ki, funksional qidalanma populyar tendensiyalardan biridir. Onun fikrincə, qida yalnız doyma funksiyasını yerinə yetirməyi dayandırır və bədənin ümumi rifahına töhfə verməlidir.

Foodinfo.az xəbər verir ki, ekspert Life.ru saytına müsahibəsində bildirib ki, vitaminlər, minerallar, antioksidantlar, pre- və probiotiklərlə zənginləşdirilmiş məhsullar populyarlıq qazanır. Bağırsaq mikrobiomunun qayğısına xüsusi diqqət yetirilir.

Qudimova qeyd etdiyi kimi, evdə qəlyanaltı və özünü bişirmək üçün məhsullara olan tələblər də dəyişir - onlar yalnız vaxta qənaət etməməli, həm də sağlam tərkibə malik olmalıdırlar.

Bundan əlavə, ekspert hesab edir ki, ağ təmiz şəkər əlavə olunmayan məhsullara tələbat artır.

Leyla