Qastroenteroloq və dietoloq Anastasiya Çijikovanın hesab edir ki, elastikliyinə görə saqqız həzm traktının fermentləri tərəfindən tez parçalanır və mədə və bağırsaq divarlarına mexaniki təsir göstərmir.

“Əgər təsadüfən bir dəfə az miqdarda saqqız udsanız, narahat olmağa dəyməz. O, öz-özünə və ağrısız şəkildə həzm traktından keçəcək”, - ekspert Mail.ru Health layihəsinə müsahibəsində qeyd edib.

Çijikova aydınlaşdırıb ki, saqqız qida məhsulu deyil və o, yalnız hər gün "çox miqdarda qida və tullantı emal edən" həzm sisteminə əlavə yük yarada bilər.

Qastroenteroloqun fikrincə, uzun müddət ərzində müntəzəm olaraq çoxlu miqdarda saqqız udmaq sağlamlıq üçün mümkün risklər ola bilər.

Nurlan