Yumurtanın qabığı onun əsas qoruyucu səthidir və mikroorqanizmlərin içəri daxil olmasının qarşısını alır. Foodinfo.az xəbər verir ki, qida sənayesi mühəndisi Montse Melendes bildirir ki, qabığı çatlamış yumurtalar sağlamlıq üçün təhlükəli ola bilər.

Melendesin sözlərinə görə, qabıq həqiqətən də poroz səthə malikdir və bu vasitə ilə mikroorqanizmlər daxil ola bilər. Görünən çatlar isə göstərir ki, içəri artıq patogenlər keçmiş ola bilər. Buna görə də, çatlamış yumurtalar istifadəyə yararsız hesab olunur və atılmalıdır.

Yalnız kiçik səthi çatlar, ağ və sarını açığa çıxarmayan vəziyyətlər istisna təşkil edir. Bu halda da yumurtalar hazırlanmazdan əvvəl vizual olaraq yoxlanmalı və qoxusu qiymətləndirilməlidir.

Mütəxəssis əlavə edir ki, düzgün saxlanmış və qabığı bütöv yumurtalar həm təhlükəsizdir, həm də keyfiyyətini uzun müddət qoruyur.