Yetişmiş dadlı giləmeyvə seçmək olduqca sadədir. Quru, parlaq, yaşıl quyruq bütöv olmalıdır, ləng olmamalıdır. Heç bir cızıq, cızıq, ləkə olmamalıdır. Bütün giləmeyvə qırmızı olması arzu edilir, bazada ağ ləkələr yoxdur - bu yetişməmiş hesab olunur.
Erkən çiyələklərin təhlükəsizliyindən danışan marketoloqla bildirir ki, həqiqətən də onların tərkibində çoxlu azotlu gübrələr, yəni nitrat ola bilər.
Etibarlı yerlərdə giləmeyvə almaq vacibdir. Avtomobil yollarının yaxınlığında çiyələk və hər hansı bir qida məhsulu almaq qəti şəkildə tövsiyə olunmur, çünki avtomobillərdən zərərli emissiyalar malların üzərinə düşür.
Çiyələklərin yuyulması üçün də qaydalar var. Bu, giləmeyvə yeməkdən dərhal əvvəl edilməlidir. Onu axan su ilə yaxalamaq və qurutmaq kifayətdir. Yuma üçün özünüz hazırlaya biləcəyiniz xüsusi bir kompozisiya istifadə etmək daha yaxşıdır. Bir litr suya bir çay qaşığı alma sirkəsi əlavə etmət məsləhət görülür. Belə bir həll bütün zərərli mikroorqanizmləri giləmeyvələrdən çıxarmağa kömək edəcək.
Fərid