Xurma ən sağlam qış meyvələrindən biridir. Lakin yetişmiş xurma uzun sürmür, düzgün saxlama ilə onların ömrünü cəmi 1-2 gün uzada bilərik, buna görə də möcüzə gözləməməlisiniz.

Yetişmiş xurma soyuducuda saxlanmalıdır. Budur ən vacib qaydalar:

Temperatur 0-1 dərəcə;

Rütubət 90%;

Sapları aşağı baxaraq.

Qutunun dibinə perqament səpmək və üstünə bir təbəqədə xurma qoymaq yaxşıdır, gövdələri aşağı.

Başqa bir seçim, bir neçə xurma varsa, bir qab götürə bilərsiniz, üç-dörd meyvə qoyub soyuducunun alt rəfinə qoyun, qapağı bağlamayın və meyvənin üstünə heç bir şey qoymayın.

Belə şəraitdə xurma təxminən 5 gün davam edəcək. Belə meyvələri bazardan gətirdiyiniz gün yemək lazımdır. Və belə super yetişmiş xurmaları çox almamaq məsləhətdir: onlar çox tez xarab olurlar.

Xurma plastik torbalara qoyulmamalıdır, meyvələr tez bir zamanda kifləşə bilər, havaya giriş lazımdır;

Xurmanın üstünə başqa meyvələr qoymaq və ya əzmək olmaz;

Xurma saxlamadan əvvəl yuyulmamalıdır.

Fərid