Bir çox evdar qadınlar artıq indidən qış üçün turşu hazırlamağa başlayıblar, lakin bilmək lazımdır ki, konservləşdirilmiş tərəvəzlər mədə-bağırsaq traktının vəziyyətini pisləşdirə, qan təzyiqini və xərçəngin inkişaf riskini artıra bilər. Bütün bunlar adətən turşulara əlavə edilən duz və sirkə səbəbindəndir. 

 Foodinfo.az xəbər verir ki, bu barədə həkim-terapevt, diyetoloq, tibb elmləri doktoru Marqarita Korolyova məlumat verib.

Onun sözlərinə görə, istənilən konservləşdirilmiş tərəvəzlər, hətta evdə hazırlananlar da, potensial olaraq müxtəlif pro-onkoloji prosesləri başlata və ya dəstəkləyə bilən məhsulların siyahısına daxildir.

Tərkibində çoxlu duz olduğu üçün tutmalar qan təzyiqini artıra bilər. Duz, mayenin yığılması səbəbindən dövr edən qanın həcmini artırır, buna görə də hipertoniya xəstələri bu cür məhsullardan çox yeməməlidirlər.