Son illərdə süni ət istehsalının aktiv inkişafına başlanılıb və bu məhsulun bazarı xeyli artıb. İstehsal üçün buğaların və digər mal-qaranın kök hüceyrələrindən istifadə olunur. Bu, belə bir məhsulun lehinə əsas arqumentdir - heyvanların kəsilməsi yoxdur.

Süni ət istehsalında tütün bitkiləri və GMO arpadan da istifadə olunur və ümumiyyətlə belə bir texnoloji prosesin karbon izi ətlik mal-qaranın klassik becərilməsi ilə müqayisədə daha zərərli olduğu ortaya çıxdı. Tədqiqatlar zamanı alimlər müəyyən ediblər ki, emissiya baxımından süni ət sənayesi təbii ət istehsalından 4-25 dəfə güclü ətraf mühitə mənfi təsir göstərir.

Sintetika da istehlakçıların sağlamlığına faydalı təsir göstərmir. Mütəxəssislərin fikrincə, hələ görüləcək çoxlu araşdırmalar var, lakin artıq aydındır ki, yeni kəşflər qızışdırılan süni ət sənayesi üçün xoşagəlməz siqnaldır.

Nərmin