Bu yemək üsulu türk evdar qadınlar tərəfindən istifadə olunur. Türkiyədə toyuq əti mal ətindən daha az yeyilir.

Ətin "rezin" deyil, ağzınızda əriməsi üçün yerli kulinariya mütəxəssisləri bir sadə reseptə görə mal əti hazırlayırlar.

Mükəmməl yemək üçün 3 əsas inqrediyent və eyni miqdarda ədviyyat lazımdır. Buna görə qayda "üçdən-üç" adlanır.

Əti əvvəlcədən islatmaq lazım deyil. Yarım kilo mal əti kiçik parçalara kəsilməlidir. Bir böyük soğanı yarım halqalara kəsin.

Bundan sonra, tavanı qızdırmaq və kərə yağı qoymaq lazımdır. Ərindikdə soğanı tökün.

Kərə yağının yanında mal əti var. Tərkibləri qarışdırın və yavaş oda qoyun. Yarım kilo ət təxminən 60 dəqiqə qaynadılmalıdır.

Vaxtın bitməsinə 10 dəqiqə qalmış üç əlavə inqrediyent istifadə olunur: duz, qara bibər və kəklikotu.

Leyla