Kürünün keyfiyyətini müəyyən etmək üçün bir neçə əsas göstərici var. Foodinfo.az Vechernyaya Moskva-ya istinadla xəbər verir ki, qidalanma üzrə mütəxəssis Elena Solomatina bildirib ki, “kömür qara” rəngli kürü yoxdur və məhsulun keyfiyyətini baxışla müəyyən etmək mümkündür.
Mütəxəssis deyib ki, kürü paxlaları ideal dərəcədə hamarlı olmamalıdır. Rənginə diqqət yetirmək lazımdır: məhsul bir az sarımtıl və ya boz rəngdə olmalıdır. Solomatina əlavə edib ki, kürünün rəngi balığın yaşından asılıdır — balıq nə qədər yaşlıdırsa, yumurtalar bir qədər açıq rəngdə olur.
Ekspert bildirib ki, əgər banka içində maye çoxdursa, paxlalar bir tərəfə yığılır və ya bir-birinə yapışırsa, məhsul saxta ola bilər. Solomatina vurğulayıb ki, kürünü şüşə qabda almaq daha məqsədəuyğundur, çünki şəffaf olmayan qabda məhsulun keyfiyyətini qiymətləndirmək çətindir.
O, həmçinin alıcılara tövsiyə edib ki, kürünü alarkən banka üzərindəki məlumatlara diqqət yetirsinlər və saxta məhsuldan çəkinsinlər. Keyfiyyətli kürü həm dadına, həm də sağlamlığa faydalıdır.






