Mükəmməl biskvit hazırlamaq üçün bəzi qaydalara əməl etmək lazımdır. Hər nə qədər asan görünsə də, biskvit hazırlamağın incə detalları var.

Foodinfo.az ent.az-a istinadən həmin detalları təqdim edir:

Birinci qayda

Tərkibinə əlavə olunan ərzaqların ölçülərini düzgün seçmək çox vacibdir. Klassik versiya üçün 120 qram un və şəkər üçün 4 yumurta, bir çimdik duz və vanil nəzərdə tutur.

İkinci qayda

Xəmir üçün yumurta otaq temperaturunda olmalı, un isə ələnməlidir.

Üçüncü qayda

Bütün komponentləri bir spatula və ya çırpma ilə döyün, lakin bunu qarışdırıcı ilə etməyin.

Dördüncü qayda

Bişirərkən sobanı əvvəlcədən açmayın. Əks halda xəmir şişməyəcək. Sobanı əvvəlcədən qızdırmaq lazımdır.

Biskvit bişməyə başladıqdan 20 dəqiqə sonra yoxlanıla bilər.

Beşinci qayda

Dərhal bişdikdən sonra sobadan çıxarmayın. O, dəmlənməlidir. Ona görə də sobanı söndürdükdən sonra 10-15 dəqiqə ərzində biskvitə toxunmamaq daha məsləhətdir.