Araşdırmalar 180 qram bişmiş ispanaqda 6,43 milliqram dəmir olduğunu göstərib.

Foodinfo.az bildirir ki, ispanaq otlu və kollu bitkidir, onun üçbucaqlı yarpaqları, yivli ləçəkləri var. Bu bitki yüksək qidalandırıcı xüsusiyyətlərə malikdir və antioksidant birləşmələrlə zəngindir. İspanağın tərkibində A, C, E, B vitaminləri və minerallar, manqan, maqnezium, mis, dəmir, kalsium, kalium, sink, fosfor, selen, yağ turşuları və omeqa-3 var.

 İspanaq zəngin dəmir mənbəyidir. Dəmir bədənə iki yolla daxil olur: sorulan dəmir və sorulmayan dəmir. Dəmir mənbələri C vitamini və ya lif və bitki lifləri ilə birlikdə istehlak edilərsə, onun udulması artır. İspanağın tərkibində çoxlu miqdarda oksalat olduğu üçün dəmirin orqanizmdə sorulmasına mane olur. Hətta tədqiqatlarda yüksək miqdarda oksalatın bədəndə dəmiri belə azalda biləcəyi də sübut edilmişdir.

Həmçinin, yüksək miqdarda oksalat böyrək daşlarına səbəb ola bilər. 

 İspanaq dörd aydan kiçik uşaqlara verilməməlidir və uzun müddət saxlanması istər təzə, istərsə də bişmiş halda tərkibindəki nitratların nitritə çevrilməsinə səbəb olur ki, bu da zərərlidir