Qızardılmış kartof müxtəlif üsullarla hazırlana bilən sadə və məşhur yeməkdir.

Foodinfo.az bildirir ki, kartofun iştahaaçan, xırtıldayan olması və dağılmaması üçün bəzi qaydalara əməl etməlisiniz.

Kartofun yanmasının qarşısını almaq üçün kifayət qədər miqdarda yağ və ya yağdan istifadə edib yaxşıca qızdırmaq lazımdır. Bitki yağı, kərə yağı və ya piydən istifadə edə bilərsiniz.

Kartof yaxşıca yuyulmalı, soyulmalı və bərabər parçalara və ya zolaqlara kəsilməlidir.

Sonra artıq nişastanı yumaq üçün dilimlənmiş kartofu soyuq suda yaxalamaq lazımdır. Bundan sonra, bir dəsmal və ya kağız salfetlər üzərində kartof qurutmaq lazımdır.

Kartof bir təbəqədə əvvəlcədən isidilmiş tavaya yayılmalı və qapaqsız orta istilikdə qızardılmalıdır. Kartofları tez-tez çevirməyin ki, dağılmasın. Hər iki tərəfdən qızılı rəng alana qədər qızardın. Qızartmanın sonunda və ya sonra dadmaq üçün duz və istiot.

Yeməyi daha zəngin və dadlı etmək üçün kartofa başqa yeməklər də əlavə edə bilərsiniz, məsələn, soğan, sarımsaq, göbələk, ət, yumurta və s.

Bu sadə qaydalara riayət etməklə siz dadlı və xırtıldayan qızardılmış kartof bişirə bilərsiniz.

Fərid