Qidalanma və terapiya sahəsində bir qrup mütəxəssisin araşdırması göstərib ki, yeməklər arasında atışdırmaq vərdişi ciddi problemlərə səbəb ola bilər.

Onlardan biri, məsələn, çox sayda kalorinin gizli istifadəsidir. Mütəxəssislərin fikrincə, qəlyanaltı zamanı biz çox vaxt sağlam olmayan qidaları seçirik ki, bu da çəki artımına və piylənməyə səbəb olur.

Ancaq bu, dietoloqlar tərəfindən vurğulanan yeganə təhlükə deyil. Alimlər aşkar ediblər ki, hər qəlyanaltı dişlərimizin sağlamlığı üçün real təhlükədir.

Əhəmiyyətli bir qoruyucu funksiyanı yerinə yetirən tüpürcək daimi qəlyanaltı ilə etibarlı işləməyi dayandırır, bunun nəticəsində diş minası məhv edilir. Həkimlər dişlərinizə turşunun təsirini minimuma endirmək üçün hər dişləmədən sonra ağzınızı su ilə yaxşıca yaxalamağı məsləhət görürlər.

Bundan əlavə, dietoloqlar uzunömürlülüyün sirrinin düzgün qidalanmada olduğunu vurğulayırlar. Rafine şəkər və işlənmiş qidalardan çəkinin. Tədqiqatçıların fikrincə, bu pəhriz sağlam həyat tərzini təbliğ edir və 100 il yaşamağa kömək edə bilər.

Nurlan