Tünd şokolad tərkibindəki flavonoidlər və feniletilamin maddəsi ilə beyində serotonin və dopamin səviyyəsini yüksəldir. Foodinfo.az xəbər verir ki, Belçikanın Leuven Universitetinin nevroloqu Dr. Claire Dubois şokoladın əhval-ruhiyyəni yüksəltməkdə və streslə mübarizədə təsirli olduğunu bildirib.

Xüsusilə kakao tərkibi 70%-dən çox olan şokolad növləri antioksidant baxımından zəngindir. Onlar beyin qan dövranını yaxşılaşdırır və fokuslanmanı artırır. Dr. Dubois bildirir ki, gündə 20-30 qram tünd şokolad yemək ürək-damar sistemi üçün də faydalıdır.

Şokolad həmçinin tərkibindəki maqneziumla əzələ spazmını azaldır və yuxunu yaxşılaşdırır. Ancaq südlü və şəkərli növlərindən uzaq durmaq məsləhətdir. Tünd şokolad insulinin fəaliyyətini də dəstəkləyir. O həm fiziki, həm də zehni gümrahlığı artırır. Həddindən artıq qəbul edilmədikdə əsl "sağlamlıq deserti" sayıla bilər.