Otel bron edərkən siz kontinental səhər yeməyinin qonaqlar üçün qiymətə daxil olduğunu görə bilərsiniz. Adi bufetdən fərqlənə bilər və əsasən Avropa otellərində tətbiq olunur. Foodinfo.az  kontinental səhər yeməyindən nə gözləmək və bunun niyə belə adlandırılması barədə məlumat verir.

Kontinental səhər yeməyinə nə daxildir?

Kontinental səhər yeməyi isti yeməklərin olmadığı yüngül yemək adlanır. İsti səhər yeməyindən yalnız çay və kofe şəklində içkilər verilir. Bu səhər yeməyi özünəxidmət sistemi üzərində işləməyə davam edir, lakin qonaqların seçimi məhduddur.

Bir qayda olaraq, belə səhər yeməyinə bir neçə kəsik kolbasa və pendir, çörək və xəmir, cem, yumurta, süd və yağ ilə taxıl daxildir. Bəzi otellərdə kontinental səhər yeməyi fərqli ola bilər: ona tərəvəz və meyvələr əlavə olunur. Kompozisiyanın özü oteldən və onun səviyyəsindən asılıdır, ona görə də dəyişə bilər.

Kontinental səhər yeməyinin başqa bir fərqli xüsusiyyəti qida miqdarındadır. Adətən qonaqların sayı ilə əhatə olunur.

Səhər yeməyi niyə kontinental adlanır?

Kontinental səhər yeməyinin adının mənasını başa düşmək üçün onun tarixini araşdırmaq lazımdır. Əvvəlcə Avropada səhər yeməyinə insanı bütün gün enerji ilə doldura bilən doyurucu və yağlı qidalar daxil idi.

Ancaq 19-cu əsrdə ağır fiziki əməklə məşğul olmayan bir ziyalı meydana çıxdı, buna görə insanlar səhər yeməyi və digər doyurucu yeməklər üçün ətdən imtina etməyə başladılar. İstisna səhər yeməyində kolbasa, omlet və lobya yeməyə davam edən İngiltərə sakinləri idi. Ehtimal ki, onlar soyuq iqlim səbəbindən qida qəbulunu azalda bilməyiblər.

Səhər yeməyi dəbini qəbul etməyən tək ingilislər olduğundan, Avropa səhər yeməyi kontinental adlanırdı. Onun tərəfdarları qitədə, ingilislər isə adada idi. Kontinental səhər yeməyi daha sonra 20-ci əsrdə, Avropalı köçkünlər onu ABŞ-a təqdim etdikdə populyarlıq qazandı.

Leyla