Federal Qidalanma və Biotexnologiyalar Araşdırma Mərkəzinin Terapevtik Qidalanma Klinikasının endokrinoloqu və nutrioloqu Yurqita Varaeva fruktoza qaraciyərə adi şəkərdən daha çox zərər verə bilər. Foodinfo.az bildirir ki, kp.ru saytı ilə söhbətində o, şəkərin orqanizm üçün ən zərərli maddələrdən biri olduğunu vurğuladı. Buna görə də, daha sağlam yemək istəyən insanlar tez-tez fruktoza "sağlam" seçim kimi seçirlər.

"Fruktoza tez-tez şəkər əvəzedicisi adlanır, lakin əslində bu, adi şəkərimizlə eyni sadə karbohidratdır, lakin qaraciyər üçün daha təhlükəlidir, çünki çox miqdarda fruktoza qaraciyər yağlanması riskinin artmasıdır" -  deyə həkim bildirirb.

Həkimin fikrincə, yalnız karbohidratsız tatlandırıcılar, xüsusən də steviya həqiqətən sağlam alternativ ola bilər. Onun ekstraktı şəkərdən şirindir, tərkibində kalori yoxdur və qlükoza səviyyəsinə təsir etmir.