Şorbalar hər yerdə olduqca populyardır, çünki bu yeməyin öz əhəmiyyətli üstünlükləri var.

Qazpaço, İspaniya

Soyuducu təsiri olan və isti havalarda istehlak üçün mükəmməl olan qazpaçodur. Bu şorbanı ən sağlamlardan biri də adlandırmaq olar, çünki tərkibində hamar olana qədər doğranmış yalnız tərəvəzlər var. Qazpaço təqdim etməzdən əvvəl soyudulur, bu da onu daha dadlı və unikal edir. Maraqlıdır ki, bu şorba pəhrizə əla əlavədir, çünki onun köməyi ilə arıqlamaq çətin olmayacaqdır.

Pho, Vyetnam

Bu şorba tez bir zamanda Vyetnam hüdudlarından kənarda da populyarlıq qazandı: onu bütün dünyada aşpazlar hazırlayır. Şorbanın özəlliyi ondan ibarətdir ki, onu tamamilə heyvan mənşəli komponentlərdən - karidesdən mal ətinə qədər hazırlamaq olar.

Tom Yam, Tayland

Şorbanın unikallığı müxtəlif dad və ətirlərin birləşməsindədir. Tom Yam adətən zəncəfil və əhəng olması səbəbindən turş səbəbiylə olduqca şirəli olur. Şorbanın ayrıca şirin dadı var. Bu qeyri-adi birləşmə sayəsində yemək bütün dünyada məşhur oldu.

Soğan şorbası, Fransa

Əsl gurme mətbəxinin biliciləri soğan şorbasına çox yaxındırlar. Əla istiləşmə effekti və xoş dadı var. Maraqlıdır ki, peşəkar aşpaz unikal və dərin dad əldə etmək üçün soğanın qızardılmasına bir saatdan çox vaxt ayıra bilər.

Nurlan