Allerqoloq-immunoloq Natalya Popova bildirib ki, çeynənən marmeladlar çox miqdarda şəkər və süni əlavələr ehtiva etdiyinə görə həm uşaqlar, həm də böyüklər üçün sağlamlıq baxımından təhlükə yaradır.

Foodinfo.az xəbər verir ki, həkimin sözlərinə görə, bu məhsullar diş minasını zədələyir, kariyesin yaranmasına səbəb olur və artıq çəki riskini artırır. Bundan əlavə, bəzi istehsalçılar keyfiyyətsiz inqrediyentlərdən istifadə etdikləri üçün belə marmeladlar uşaqların orqanizminə mənfi təsir göstərə bilər.

“Çeynənən marmeladlar şəkər və süni əlavələrlə zəngindir. Onlar diş minasını məhv edir, kariyesin əmələ gəlməsinə və artıq çəkidən əziyyət çəkməyə səbəb olur. Bəzi markalar keyfiyyətsiz tərkibli məhsul istehsal edir ki, bu da uşaqların sağlamlığı üçün təhlükəlidir”, — deyə Popova qeyd edib.

Mütəxəssis əlavə edib ki, sağlam alternativ kimi təbii ev marmeladından istifadə etmək tövsiyə olunur. Onun sözlərinə görə, belə marmeladı ev şəraitində asanlıqla hazırlamaq mümkündür.

“Faydalı seçim – təbii meyvələrdən və təbii şirədən hazırlanan ev marmeladıdır. Onu agar-agar və ya pektin vasitəsilə bişirmək, şəkəri isə bal və ya aqava siropu kimi təbii şirinləşdiricilərlə əvəzləmək olar”, — deyə həkim tövsiyə edib.