Bu, şokolad kimi görünən və dadlı bir tərkib hissəsidir, lakin onu yaratmaq üçün kakao paxlasının yetişdirilməsi və ya yığılması tələb olunmur.

Foodinfo.az xəbər verir ki, Kaliforniyada yerləşən "Voyage Foods" şirkəti qoz yağı əvəzedicilərini də ehtiva edən məhsul xəttinin bir hissəsi kimi kakaosuz şokolad istehsal edir. Üç illik şirkət indi şokoladın alternativi ola biləcək çips və vafli satır. Onların əsas maddələri bitki yağı, şəkər və üzüm toxumlarıdır.

Voyage Foods, seçimdə iştirak edən bütün şirkətlər arasında ən böyük maliyyə məbləğini (63 milyon dollardan çox) qazanıb. Bu ayın əvvəlində o, qida nəhəngi Cargill ilə "kakao əsaslı məhsullara daha yaşıl alternativlərin" istehsalını genişləndirmək üçün tərəfdaşlıq elan edir.

Leyla