Ənənəvi olaraq, meyvə və giləmeyvə insan orqanizmi üçün faydalı hesab olunur, lakin eyni zamanda erkən qocalmağa səbəb ola bilər. Qarpız bu baxımdan xüsusilə təhlükəlidir. O, çox suludur, buna görə də həddindən artıq yesəniz şiddətli ödem yarana bilər.

Foodinfo.az xəbər verir ki, bu barədə diyetoloq Denis Sazonov bildirib.

Yetkinlər üçün gündə icazə verilən norma 300 qram, təxminən üç dilim qarpızdır. Nəzərə almaq lazımdır ki, qarpızlarda çoxlu fruktoza var, bu o deməkdir ki, ertəsi gün şişkinlikdən əlavə, dərini tutqunlaşdıra bilərsiniz.

Həkimin sözlərinə görə, tövsiyə olunan normaya əməl etməklə və qarpızı düzgün yesəniz, mənfi təsirin qarşısını almaq olar. Məhz, giləmeyvə çovdar çörəyi ilə birlikdə yemək faydalıdır. Çünki karbohidratlar bədəni tez doyuracaq və həddindən artıq yeməkdən qoruyacaq.

Leyla