Qida allergiyaları, xüsusilə uşaqlar arasında yayılmağa başlamışdır. Foodinfo.az bildirir ki, bəzi qidalar, xüsusilə süd, qoz-fındıq, yumurta və buğda uşaqlarda ən çox rastlanan allergiyaların səbəbidir. Bu qidalar bədənin immun sistemini yanlış bir şəkildə reaksiya verməyə məcbur edə bilər.

Nəticədə dəri döküntüləri, nəfəs darlığı və hətta anafilaktik şok kimi ağır reaksiyalar meydana çıxa bilər. Allergiyaların erkən yaşda aşkarlanması çox önəmlidir. Bəzi qidalar buğda, soya və dəniz məhsulları kimi maddələr də yüksək allergenlik göstərə bilər.

Uşaqların allergik reaksiyalarını azaldan qidalanma və müalicə metodları mövcuddur. Qida allergiyalarının müalicəsi qidaların düzgün şəkildə təyin edilməsi və müvafiq dərmanların tətbiqini tələb edir. Ailələr, uşaqlarına verilən qidaların tərkibini diqqətlə izləməli və həkimlə məsləhətləşməlidirlər.