Şəkərsiz zülal desertləri istehsalçısı olan FITKIT-də pəhriz qidalanma mütəxəssisi və məhsul meneceri Artyom Veris, uşaqlıqda sağlam kimi öyrənilən bəzi yemək vərdişlərinin yetkinlik dövründə yemək pozğunluğuna (EDD) səbəb ola biləcəyini söyləyir.

Mütəxəssisin sözlərinə görə, qablaşdırılmış şirələr sənaye üsulu ilə emal olunur, onların tərkibində demək olar ki, heç bir lif və çoxlu şəkər yoxdur.

Uşaqlıqdan başqa bir ifadə: "Daha tez yeyin, boşqaba sıyıq sürtməyi dayandırın." Mütəxəssisin fikrincə, belə olan halda yemək stressə səbəb olan hərəkətə çevrilir. Verees qeyd edir ki, yeməyi hərtərəfli çeynəyərək yavaş-yavaş yemək tövsiyə olunur.

Uşağa otağı təmizləmək kimi bir şeyə görə mükafat olaraq yemək vermək, ac olmadığı halda ona “ehtiyatda” yemək təklif etmək də düzgün deyil. Bütün bunlar qeyri-sağlam yemək davranışını formalaşdırır, deyə ekspert yekunlaşdırıb.

Nurlan