
Piroqov adına Rusiya Milli Tədqiqat Tibb Universitetinin dietoloqu Maksim Şilov osteoporoz riskini azaltmaq üçün pəhrizə resveratrol əlavə etməyi tövsiyə edir. Foodinfo.az bildirir ki, bu təbii antioksidant oynaqların iltihabını və qığırdaq toxumasının degenerasiyasını azaldır. Həkim qeyd edib ki, resveratrol bir sıra giləmeyvələrdə və digər təbii mənbələrdə mövcuddur.
Böyürtkən, qaragilə, moruq və lingonberry kimi giləmeyvələr resveratrolun zəngin mənbələridir. Bundan əlavə, zoğal və tünd üzümdə də bu faydalı maddə vardır. Kakao paxlası da resveratrol ehtiva edən məhsullardandır.
Şilov əlavə edib ki, osteoporozun qarşısını almaq və sümük sağlamlığını qorumaq üçün təbii antioksidantlarla zəngin qidaların diyetə daxil edilməsi çox önəmlidir. Resveratrolun iltihab əleyhinə təsiri sümük toxumasının möhkəmlənməsində mühüm rol oynayır.
Ekspert həmçinin sağlam həyat tərzinin, balanslı qidalanmanın və müntəzəm fiziki fəallığın osteoporoz riskini azaltmağa kömək etdiyini vurğulayıb.
Mənbə: kp.ru